Цветанов: Последната дума за енергетиката е на премиера

Цветанов: Последната дума за енергетиката е на премиера
Във всяко едно назначение винаги има политически мотиви, каза Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът Цветан Цветанов увери, че всяко назначение има политически мотиви, а за въпросите на енергетиката в българското правителство последна дума има премиерът Бойко Борисов.

„Във всяко едно назначение винаги има политически мотиви. В конкретната вечер, когато се взе решение за отстраняването на министрите, имаше и телефонен разговор лично с премиера“, заяви вицепремиерът и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по ТВ7.

Той отказа коментар за оставките на Трайчо Трайков и Стефан Константинов от петък, с аргумента, че са били „в един екип, в един отбор“.

Той обаче призна, че партийната група на ГЕРБ била много обидена от изказването на Трайчо Трайков, че нямал никакво отношение към партията.

„Той бе избран с кредита на доверие и подкрепата на партията. След като кредитът е изчерпан, е нормално да има промяна в управлението“, каза вицепремиерът Цветанов.

По въпроса за енергийната политика на страната Цветан Цветанов беше категоричен, че кабинетът „Борисов“ винаги се е водил от интересите на България и българското общество.

„В българското правителство за всичко, което става в енергетиката, последната дума има премиерът“, заяви вицепремиерът. Коментарът му за проекта АЕЦ „Белене“ беше само: „Премиерът много ясно каза, че няма да е българо-руски проект“.

За новия министър на икономиката Делян Добрев Цветан Цветанов каза, че ако се провали в политиката и работата си, ще загуби доверието на хората.

„Той ще бъде едни успешен министър, като и премиерът каза“, обясни вицепремиерът.

Според Цветанов новият здравен министър Десислава Атанасова „знае всички тънкости, проблеми, нужди“ на сектора, защото е работила и в болница.

#Десислава Атанасова #Делян Добрев #АЕЦ „Белене“ #Стефан Константинов #Трайчо Трайков #Бойко Борисов #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници