Пето авеню остава най-скъпата търговска улица в света (снимки)

Пето авеню остава най-скъпата търговска улица в света (снимки)
Пето авеню
A A+ A++ A

Пето авеню в Ню Йорк отново е най-скъпата търговска улица в света, изпреварвайки Козуей бей в Хонконг, а третото място остана за Шан-з-Елизе в Париж.

"Пето авеню е емблематично за кипенето на американския търговски пазар и по-общо за стратегиите на марките, които са готови да плащат високата цена да разполагат с витрина на най-добрите места в най-големите световни мегаполиси", коментират специалисти.

За сметка на това Козуей бей (на снимката горе) е усетила с пълна сила намаляването на разходите на туристите, което илюстрира последиците за луксозната индустрия и по-конкретно - за бижутерийния сектор от антикорупционните мерки на китайските власти.

Шан-з-Елизе в Париж (на снимката горе), на трето място в класацията, с 13 255 евро за квадратен метър. Улицата остава най-скъпата търговска артерия в Европа пред Ню бонд стрийт в Лондон, която е на четвърто място в общата класация. Наемната стойност на Шан-з-Елизе, която достигна рекорди през 2012 и 2013 г. с повишение от съответно 30 и 38,5 на сто, тази година остава непроменена.

Това статукво обаче в никакъв случай не е признак за недоволство на марките, чието търсене остава високо. Причината е в изключително ограничения брой възможности за установяване на тази улица.

В десетката влизат още Пит стрийт мол в Сидни, Австралия (на пето място, на снимката горе), Виа Монтенаполеоне в Милано (Италия), Мендон в Сеул ( Южна Корея), Банхофщрасе в Цюрих (Швейцария) и Столешников в Москва.

През 2005 г. софийският булевард "Витоша" (на снмиката долу) беше 22-та най-скъпа улица в света. От тогава тя върви надолу и вече е редом до търговските улици на Минск, Братислава и Тирана.

#улица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници