ОССЕ: 4 хил. убити и 10 хил. ранени в Украйна

ОССЕ: 4 хил. убити и 10 хил. ранени в Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Повече от 4000 души са загинали, а 10 000 са били ранени от началото на конфликта в Източна Украйна досега, обяви на заседание на Постоянния съвет на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа специалният представител на председателя на ОССЕ за Украйна Хайди Талявини.

Според Талявини, изгледите за уреждане на конфликта са неясни, кризата остава опасна не само от гледна точка на стабилността в района и може да застраши и Европа.

От обявеното на 5 септември прекратяване на бойните действия в боевете са загивали средно 13 души на ден, посочи в комюнике от Женева Върховният комисар на ООН за правата на човека, Заид Раад ал Хусейн.

По данни на службата на ООН по правата на човека, убити от началото на примирието са общо 957. Реалните цифри обаче може да са много по-големи. Броят на изселилите се от Източна Украйна се е увеличил от 273 489 към 18 септември на 466 829 към 19 ноември.

ОССЕ не вижда алтернативи на мирното уреждане на конфликта. „Убедени сме, че той не бива да се решава с военни средства, няма алтернатива на мирния подход”, добави Талявини.

#Украйна #Хайди Талявини #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници