САЩ обсъждат военна помощ за Украйна

САЩ обсъждат военна помощ за Украйна
Администрацията на Барак Обама обмисля варианта за преразглеждане на отказа си да предостави военна помощ на Киев. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-съветникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Тони Блинкен заяви, че се обсъжда възможността САЩ да предоставят военна помощ на Украйна, предаде Газета ру.

Блинкен уточни, че администрацията на Барак Обама обмисля варианта за преразглеждане на отказа си да предостави военна помощ на Киев. Причината е, че украинската армия има нужда от укрепване на боеспособността си, а за това са нужни доставки на оръжия.

Анализатори се опасяват, че военната помощ на САЩ за Украйна може да повлияе на Русия наруши споразумението от Минск.

Междувременно говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Марк Строх коментира, че решението за възможното членство на Украйна в НАТО трябва да бъде взето от властите в страната и ръководството на алианса без външна намеса.

„Евентуалното решение за възможно членство на Украйна в НАТО трябва да се вземе само от алианса и самата Украйна. САЩ подкрепят правото на украинците да вземат решения за бъдещето на своята страна свободно, без външна намеса”, заяви Строх пред електронното издание Sputniknews.

Говорителят бе категоричен, че членство на Украйна в алианса не се разглежда от ръководството на НАТО, както и, че Киев не е отправял подобно искане.

#Блинкен #САЩ #Украйна #Русия #Киев #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници