Папата осъди кървавия атентат в Ерусалим

Папата осъди кървавия атентат в Ерусалим
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

След световните лидери, и папа Франциск осъди кървавото нападение в Ерусалим. Припомняме, че при терористичната атака в храма във вторник бяха убити четирима богомолци. Полицай, който почина от раните си в сряда, стана петата жертва на нападението.

30-годишният Зидан Сайеф починал след получените тежки наранявания, след като двама палестинци, въоръжени с пистолети, брадви и ножове нахлуха в синагога и убиха четирима израелци, преди да бъдат застреляни. Атаката е най-кръвопролитната в Йерусалим за последните шест години. На погребенията на четиримата израелци присъстваха хиляди опечалени.

Папа Франциск осъди атентата. Главата на Римокатолическата църква отправи апел за помирение към израелци и палестинци.

"Следя с безпокойство тревожното покачване на напрежението в Ерусалим и в други зони на Светите земи и тези епизоди на неприемливо насилие, които не подминават дори храмовете", заяви папата.

В същото време израелската армия разруши къщата на палестинеца, който на 22 октомври се вряза с автомобил в трамвайна спирка в Ерусалим. При нападението загинаха 22-годишна жена и нейното три месечно бебе, а седем души бяха ранени. Бабата на камикадзето заяви, че се гордее със своя внук.

"Много съм горда! На никого не трябва да му е жал за нас, заради нашата разрушена къща. Това е чест за нас и за всички мюсюлмани. Аз съм много горда с моя внук и държа главата си високо изправена", заяви бабата на убиеца.

След нападенията във вторник израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че ще спечели войната за столицата и ще си разчисти сметките със всеки терорист, който напада Израел.

#папа Франциск #Ерусалим #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници