Meizu представи MX4 Pro с 2K дисплей

Meizu представи MX4 Pro с 2K дисплей
A A+ A++ A

Очаквахме с интерес новините от Meizu днес и вече имаме всички подробности за представения в Пекин смартфон MX4 Pro. Устройството осигурява впечатляващ набор от характеристики и както е характерно за китайските производители ще има особено конкурентна цена. Компанията е заложила на осемядрения чипсет Samsung Exynos 5430, макар че много фенове се надяваха да открият Exynos 5433, който задвижва Samsung Galaxy Note 4. Все пак новия чипсет е значително по-бърз от използвания в MX3 например като само в графичната част подобрението е със 130%.

Meizu MX4 Pro е малко по-голям от модела MX4, който наскоро успя да ни впечатли, но това се дължи и на използвания 5,5” дисплей и странични рамки с дебелина 2,8 мм. Въпреки това телефона е широк само 77 мм, което е много добре за 5,5-инчов модел. Дисплеят заема 76,5% от лицевата част на MX4 Pro и предлага резолюция от 2560 x 1536 пиксела за осигуряване на впечатляваща пикселна гъстота от 546 ppi. За енергията се грижи батерия с капацитет 3350 mAh, което според компанията е достатъчно за ден и половина на автономна работа с включени LTE функции.

Под екрана е поместен хардуерен централен бутон със сапфирено стъкло и вграден сензор за пръстови отпечатъци. Натискането на бутона активира сензора, на който ще са нужни около 500 милисекунди за установяване дали вие сте собственика на телефона. Данните за отпечатъците са криптирани и се пазят в защитения сектор ARM TrustZone. Джаджата е снабдена и с впечатляващи аудио възможности осъществени от усилвател OPA1612 за увеличен динамичен диапазон и намалено изкривяване на звука. Добавен е и ESS 9018 DAC за още по-качествен звук.

Основната камера на Meizu MX4 Pro отново е с 20.7МР сензор от Sony, но този път предната е с увеличена до 5МР резолюция. По отношение на паметта откриваме 3GB RAM и 16GB или 32GB вградена памет. Заедно с това компанията представи и версия 4.1 на своя интерфейс Flyme, който е базиран на Android 4.4.4. за създаването му компанията е обърнала внимание на над 1800 предложения от първите 100 потребители на интерфейса. Засега няма данни за международните продажби, но цената на смартфона в Китай, където ще се продава от 6 декември, започва от 2499 юана (325 евро). Припомняме, че през идните седмици в България официално ще се появи Meizu MX4, но все още не знаем дали ще видим и MX4 Pro.

Източник: Meizu

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници