ДПС защити назначението на Орхан Исмаилов

ДПС защити назначението на Орхан Исмаилов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС защити назначението на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната, въпреки че той е от редиците на „Народна партия за свобода и достойнство“.

От Патриотичния фронт във вторник намекнаха, че заради това назначение може да оттеглят подкрепата си за правителството.

В началото на днешното пленарно заседание депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев прочете декларация от името на парламентарна група.

"Народните представители от ДПС заявяваме с категоричност, че не приемаме и остро осъждаме безспорния дискриминационен и ксенофобски акт срещу български гражданин, притежаващ нужния образователен и административен ценз и ултимативните призиви за уволнение от работа само заради греха, че носи името Орхан Исмаилов", се казва в декларация.

Кърджалиев обяви, че според ДПС е недопустимо различие от етнически, религиозен, езиков и културен характер да се представят като политическата демаркационна линия в обществото.

"Убедени сме, че несистемният и националпопулистки профил на Патриотичния фронт ще постави в перманентен режим на провокации управляващата коалиция", обяви депутатът от името на своя парламентарна група.

Депутатът от ДПС призова премиерът Бойко Борисов да е "несломима бариера пред проявите на грозни дискриминационни атавизми".

 

 

#ДПС #защити #Орхан Исмаилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници