Тест показва разликата между TLC и MLC паметите в iPhone 6

Тест показва разликата между TLC и MLC паметите в iPhone 6
A A+ A++ A

Наскоро медийното внимание към iPhone 6 се повиши отново, но този път не заради склонността на телефона да се огъва, а заради нещо по-различно. Става дума за типа на използваната NAND флаш памет в моделите със 64GB и 128GB капацитет. Накратко някои модели iPhone 6 и 6 Plus ползват TLC (triple-level cell) NAND флаш, докато останалите разчитат на MLC (multi-level cell) NAND памет. Първата може да съхрани 1,5 пъти повече данни от втората и е по-евтина, но като цяло е по-бавна.

През октомври се появиха и първите отзиви от потребители на тези модели, които се оплакват от проблеми в работата на телефоните като неочаквани сривове и трудности при стартиране. Предполага се, че причината за неприятностите се крие в проблемен контролер за паметта, а според корейски медии след оплакванията Apple е решила да спре да използва TLC NAND. Предполага се, че iOS 8.1.1 също включа подобрения в тази насока.

Междувременно корейския сайт KBench реши да тества iPhone 6 64GB с TLC и MLC памет, за да провери каква на практика е разликата в производителността. Резултатите отново потвърждават, че MLC е по-доброто решение и е разочароващо, че в някои от новите си телефони Apple е прибягнала към по-евтиното и бавно решение. Предстои да разберем дали iOS 8.1.1 е подобрила положението.

Източник: G for Games

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници