Русия иска 100% сигурност, че Украйна няма да влиза в НАТО

Русия иска 100% сигурност, че Украйна няма да влиза в НАТО
Владимир Путин Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Русия иска да получи 100-процентова гаранция, че никой не мисли за присъединяване на Украйна към НАТО, но засега такава няма, заяви прессекретарят на руския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, в интервю за Би Би Си.

"Бихме искали да ни дадат 100-процентова гаранция, че никой няма да мисли за влизане на Украйна в НАТО. Бихме искали да чуем, че НАТО ще престане да приближава руските граници, че НАТО ще прекрати опитите да наруши равновесието на силите. За съжаление не чуваме това", каза Песков.

Във вторник НАТО предупреди, че Русия струпва войски по границата с Украйна. По този повод руският президент Владимир Путин се пошегува, цитирайки приписвано на Ал Капоне известно изречение за способността на оръжията да убеждават.

"Учтиви бронирани машини ли? Човек може да получи много повече с учтивост и оръжие, отколкото само с учтивост", каза Путин, перифразирайки известното изречение, приписвано на кръстника на мафията в Чикаго Ал Капоне: "Човек може да получи много повече с блага дума и револвер, отколкото само с блага дума", пошегува се Путин, цитиран от АФП.

Коментарът му бе направен при посещение на изложба в Москва на произведени в Русия продукти. Шегата дойде, когато президентът видя модел превозно средство, което е синтез между бронетранспортьор и кола и се нарича "учтива бронирана машина".

 

 

#Русия #Украйна #НАТО #Москва #Владимир Путин #Путин #Дмитрий Песков #Песков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници