Четири трупа на бежанци са намерени на българо-сръбската граница

Четири трупа на бежанци са намерени на българо-сръбската граница
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Намериха труповете на четирима бежанци в района на видинското с.Киряево, близо до българо-сръбската граница.

Издирвателните действия започнали на 15 ноември, към 22 ч., когато на тел.112 е получена информация, че група чужденци, тръгнала към граничната бразда, се е изгубила в района, съоибщиха от МВР. По това време валял проливен дъжд и имало гъста мъгла. Локализирано било мястото - землището на село Раковица, община Макреш, където веднага били изпратени гранични патрули.

На 16 ноември към 11 ч. били забелязали петима мъже. Бедстващите чужденци били без документи за самоличност, по думите им двама от тях са от Алжир, други двама - от Афганистан и един - от Пакистан.

По-късно на около 2,5 км от граница в района на бившето стрелбище в землището на с. Раковица била локализирана втора група от осем чужденци, които също били без документи за самоличност и заявили, че са от Ирак и Сирия. На мястото полицейските служители труп на мъж - 33-годишен иракчанин, по тялото на когото не са открити видими следи от насилие.

При последвалите разпити в понеделник задържаните бежанци признали, че към групата е имало още хора, отправили се към границата. Започнало ново издирване и късно вечерта в понеделник срещу вторник в землището на с.Киреево били намерени телата на още трима мъже.

Четирите трупа са предадени за аутопсия, но се предполага, че причината за смъртта е измръзване, каза говорителят на Видинската окръжна прокуратура Владислав Влашев.

По случая са образувани две отделни досъдебни производства.

#бежанци #граница #Владислав Влашев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници