ЕС вкарва украинските сепаратисти в черни списъци

ЕС вкарва украинските сепаратисти в черни списъци
Европейска комисия Снимка: agronovinite.com
A A+ A++ A

 Европейският съюз ще замразява активите и ще забрани пътуванията на територията на общността на нова група украински сепаратисти. Това решиха външните министри на страните-членки на ЕС на среща в Брюксел в понеделник.

Министрите обсъдиха възможностите за задълбочаването на санкциите заради кризата, в която едни срещу други са изправени прокремълските сепаратисти срещу властите в Киев, предаде АФП.

Външните министри са поискали от дипломатическата служба на ЕС да изготви нови черни списъци, „насочени срещу сепаратистите”. Документите ще бъдат одобрени преди края на ноември.

Очаква се да бъдат въведени и нови санкции и срещу Крим, които може да засегнат търговията и издаването на визи.

Междувременно руският президент Владимир Путин заяви, че Украйна има бъдеще само в случай на федерализация.

„Украйна е сложна страна, не само по етнически състав , но и по процеса на формирането й в сегашния й вид”, заяви Путин, цитиран от ТАСС.

Според него, на Украйна не й достига само едно - липсва й разбиране за това, че да бъде процъфтяваща , успешна и стабилна е необходимо всички хора, които живеят на нейна територия, на какъвто и език да говорят- украински, руски, унгарски или полски, трябва да чувстват Украйна като своя родина.

„Поради това аз не разбирам нежеланието на някои политически сили в Украйна да чуят за възможността за федерализация. Сега чуваме, че може да става дума не за федерализация, а за децентрализация. Това е все игра на думи. Трябва да се разбере какво се влага в тези думи: децентрализация, федеразлизация, регионализация. Най-важното е хората, които живеят в Украйна да разберат, че имат права, че могат самостоятелно да вземат решения за своя живот”, коментира Владимир Путин.

#Русия #Украйна #сепаратисти #ЕС #ЕК #Брюксел #Крим #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници