Отново отложиха пускането на автомагистрала "Марица"

Отново отложиха пускането на автомагистрала "Марица"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пускът на автомагистрала "Марица" за пореден път беше отложен.

Министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова, на транспорта Ивайло Московски и председателят на Агенцията "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров направиха пълна инспекция на автомагистралата.

Те са били запознати от изпълнителите на двата лота с причините за забавеното строителство.

Като причини за спирането на строителството и исканото удължаване на срока за изпълнение на обекта са били посочени закъснели отчуждителни процедури, силното преовлажняване на почвите, заради обилните валежи през изминалия строителен сезон, необходимостта от допълнително укрепване на откосите по пътя, както и появата на нови археологически обекти по протежението на магистралата.

"Заедно с изпълнителите обсъдихме нови строителни графици и поискахме уверения, че този път строителството ще бъде извършено спрямо тях. Нови отлагания са недопустими. В противен случай рискуваме да загубим цялото финансиране от ЕС за изграждането на магистралата", коментира Павлова.

Резултатите от проверката на място са показали, че ЛОТ 1 на АМ „Марица“ е изпълнен на около 65%, а ЛОТ 2 – на около 80%.

„Това означава, че при мека зима и благоприятни условия през новия строителен сезон можем да имаме завършена цялата магистрала през август“, заключи Павлова.

 

#отложиха #пускане #"Марица"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници