Руската опозиция подкрепя политическите затворници с митинг

Руската опозиция подкрепя политическите затворници с митинг
Опозицията организира митинга така, че да не е необходима съгласуваност с властите, посочи Борис Немцов. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

На Пушкинския площад в руската столица ще се проведе митинг в защита на политическите затворници.

Участниците в акцията имат намерение да повдигнат въпроса за присъдата срещу бизнесмена Алексей Козлов и ареста на координатора на движението „Ляв Фронт" Сергей Удалцов, предаде радио „Ехото на Москва", цитирано от „Фокус".

„Представители на руската опозиция и граждански активисти ще се срещнат на площада с депутата Генадий Гудков. Този формат на акцията не изисква съгласуване с градските власти," посочи бившият вицепремиер и настоящ опозиционен лидер Борис Немцов.

Хората, които ще се съберат на Пушкинския площад, ще поискат освобождаването на бизнесмена Алексей Козлов, който преди броени дни бе осъден на 5 г. лишаване от свобода по обвинение в мошеничество.

Организаторите на акцията също така имат намерение да повдигнат въпроса за ареста на Сергей Удалцов, който бе осъден на 10 денонощия арест за оказана съпротива на полицията.

В петък вечерта обаче московски съд замени това наказание с глоба. Координаторът на „Ляв Фронт" планира да вземе участие в днешната акция.

Това е поредната опозиционна проява след президентските избори на 4 март, които Владимир Путин спечели. Протестите завършваха с многобройни арести на демонстранти.

#Русия #опозиция #Борис Немцов #Сергей Удалцов #„Ляв Фронт" #Владимир Путин #Генадий Гудков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници