42-ма ще съветват Борисов и вицепремиерите срещу 1,2 млн.лв годишно

42-ма  ще съветват Борисов и вицепремиерите срещу 1,2 млн.лв годишно
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов и неговите вицепремиери Румяна Бъчварова, Томислав Дончев, Меглена Кунева и Ивайло Калфин ще бъдат подпомагани от общо 42 души, а общата сума за заплати на петте политическите кабинети на властта ще достигне около 1,2 млн. лева за година.

Това сочи според изчисления на БГНЕС промяната на Устройствения правилник на Министерския съвет, която бе разгледана на правителственото заседание.

Борисов ще има политически кабинет от 11 съветника, експерти и технически сътрудници. Тримата вицепремиери – по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова, по европейските фондове Томислав Дончев и по европейска политика Меглена Кунева ще имат 9-членни кабинети. Ивайло Калфин ще има 4-членен кабинет в качеството му на вицепремиер и още един като социален министър.

Само началниците на кабинетите на четиримата вицепремиери ще струват на бюджета около 10 000 лв. на месец. Около 12 000 лева за 20 работни дни ще излизат заплатите на съветниците на всяко от трите вицета Бъчварова, Дончев, Кунева, съветниците на вицепремиера Калфин ще излизат около 3000 лв. на месец. Най-ниски ще са заплатите на техническите сътрудници – около 800 лв. на месец.

Месечно за заплати на политическите кабинети на премиера и четиримата му заместници ще се плащат общо около 60 000 лв. или над 700 000 лв. на година.

Четири пъти в годината обаче към заплатата си членовете на политическите кабинети ще получават и бонуси, които варират между половин и цяла заплата. Така общата сума за заплати на 42-та членове на само пет от политическите кабинети на властта ще достигне около 1,2 млн. лева за година управление.

Източник: БГНЕС

#Бойко Борисов #вицепремиери #Румяна Бъчварова #Томислав Дончев #Меглена Кунева #Ивайло Калфин #заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници