Philips пуска в България телевизори с платформата Android TV

Philips пуска в България телевизори с платформата Android TV
A A+ A++ A

В края на юни Google представи новите си планове за превземане на всекидневната и основно място в тях имаше новата платформа Android TV. Тя наследи провалилата се Google TV и заедно с анонсираните тогава Android Wear и Android Auto обеща по-различен подход от страна на Google, който включва запазване на контрол върху интерфейса и потребителското преживяване на платформите.

Една от първите компании, които възприе новата стратегия на интернет гиганта е TP Vision. Това е един от най-големите производители на телевизори и монитори в света, който познаваме и от телевизорите с марката Philips, които произвежда. Именно такива са и първите модели на TP Vision с Android TV, които стъпват на българския пазар.

Компанията представи портфолиото си, което включва първите 4K Ultra HD телевизори с платформата на Google и достъп до хиляди приложения в магазина Google Play. Устройствата включват четири- и шестядрени процесори за по-добра производителност и могат да се управляват с жестове и гласово търсене. Дистанционното е снабдено с посочващо устройство и QWERTY клавиатура върху задната страна. Поддържа се и управление чрез специално мобилно приложение.

Разбира се, сред отличителните черти на телевизорите е и технологията Ambilight, която визуално разширява екрана на телевизора чрез създаването на светлинно поле зад устройството. Цветът и яркостта се настройват автоматично в зависимост от картината. Телевизорите поддържат и технологията на OnLive за стрийминг на игри, но засега не е ясно кога тя ще е достъпна в България.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници