Осама наредил убийството на Обама

Осама наредил убийството на Обама
Местни жители наблюдават разрушаването на убежището на Осама бин Ладен в Аботабад, Пакистан, в края на февруари 2012 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият лидер на терористичната мрежа "Ал Кайда" Осама бин Ладен е наредил преди смъртта си на своите привърженици в Афганистан и Пакистан да атакуват директно самолета на американския президент Барак Обама, за да го убият и така да потопят неговата страна в криза.

Това съобщи в петък в. "Вашингтон пост" като се позова на документи, намерени в убежището на Осама в пакистанския град Аботабад.

Бин Ладен искал също така смъртта на генерал Дейвид Петреъс, бивш главнокомандващ американските войски в Афганистан. Водачът на екстремистката мрежа беше убит при операция на американски командоси на 2 май 2011 г. в Аботабад.

Бин Ладен е искал да бъде ликвидиран Барак Обама, чието място би заел вицепрезидентът Джо Байдън.

"Байдън изобщо не е подготвен за този пост и това би потопило САЩ в криза. Що се отнася до Петреъс, той в момента е в центъра на събития в Афганистан и ако бъде убит, това ще промени военната ситуация в тази страна", се казва в един от документите.

Според "Вашингтон пост" тези документи са били декласифицирани и скоро ще бъдат публикувани в оригиналната им версия на арабски, както и в превод.

#Барак Обама #Осама Бин Ладен #Ал Кайда #Президент на САЩ #Афганистан #Пакистан #Дейвид Петреъс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници