Радан Кънев: Да спрем партизанщината в назначенията

Радан Кънев: Да спрем партизанщината в назначенията
Радан Кънев Снимка БГНЕС
A A+ A++ A

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев  разказа, че в последните дни е пътувал из България и му е направило впечатление, че натискът за назначения и директния корупционен натиск е огромен.

"Търсят те хора, които са участвали в схеми. Цялата тази мрежа, с която е обрасла България, много лесно се пренася от едни хора към други. Много хора очакват да си намерят работа покрай властта - от най-ниски нива до най-високи", коментира Кънев в студиото на БНТ.

Според него, широката основа на новото управление означава, че в него са съсредоточени и надеждите на много хора. Всички ще чакат нещо по-добро от властта. За съжаление е много е лесно тези надежди да бъдат съсипани. Поради тази причина не трябва това доверие да бъде разрушено с партизанщина в назначенията.

"Всички ние, които участваме в управлението, имаме много малко време. Трябва да покажем още в първия месец, че партизанщината е свършила, или поне е намаляла. Ако има партизанщина в назначенията, това ще си проличи много бързо. Ако не можем да се справим с проблемите в ключови сектори, не ни е мястото в политиката", категоричен бе Радан Кънев.

Той каза още, че не бива да бъде спокоен, но по-важното е, че хората, които са в изпълнителната власт, не бива да бъдат спокойни.


#Радан Кънев #Кънев #назначения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"