Безредици в Полша, 200 арестувани

Безредици в Полша, 200 арестувани
A A+ A++ A

Ежегодният "Марш на независимостта" в полската столица за четвърта поредна година прераства в насилие. Над 200 арестувани при сблъсъци между полиция и демонстранти, съобщават агенциите.
   
Говорителят на полицията Мариуш Соколовски каза, че ще има още арести, защото силите на реда продължават да преследват хулиганите. По думите му в сбиванията са били ранени четирима - двама демонстранти и двама полицаи, съобщи бТВ.

В националистическото шествие са участвали няколко десетки хиляди души. Заради сбивания на няколко места от маршрута движението на колоната по моста "Понятовски" към Националния стадион, крайната точка на шествието, е било спряно за известно време.

Полицейският говорител каза, че силите на реда са успели да изолират "част от хулиганите, които са излезли от челото на колоната", съобщи на сайта си полският вестник "Газета виборча".

Миналата година "Маршът на независимостта" премина покрай комплекса на руското посолство в полската столица. Тогава агресивни демонстранти хвърлях димки, бутилки и камъни по комплекса, подпалиха будката на охраната и се опитаха да разбият порталната врата.

Тази година маршрутът на манифестацията е далеч от посолството, което превантивно беше оградено от защитни бариери.

.

През вчерашния ден полският президент Бронислав Коморовски оглави официалното честване и шествието по случай празника. На 11 ноември 1918 г. - датата на примирието между съюзниците и Германия и неофициален край на Първата световна война - Полша се сдобива с независимост. 123 години преди това държавата престава да съществува, след като е разделена между Австрия, Русия и Прусия.

#Полша #арестувани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници