В МВР може да останат без заплати, алармира Цветанов

В МВР може да останат без заплати, алармира Цветанов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов алармира пред журналисти в Търново, че служителите в МВР може да останат без заплати.

„Всеки един закон, който се приема в България, трябва да бъде финансово обезпечен и освен това за него трябва да има становище на това министерство. Такова становище няма, а беше приет закон, който задължава държавата да осигури допълнителни 130 млн. лв. Аз съм убеден, че когато се направи по-детайлен преглед, ще бъде установено, че дефицитът ще се окаже по – голям”, каза още Цветан Цветанов.

Другият проблем, пред който сме изправени, според него, е миграционният поток. „Имахме национална стратегия, трябваше да има годишни планове, а през 2014 няма годишен план за изпълнение на тази стратегия. 42-ят парламент и правителството на Пламен Орешарски приеха интегрирана стратегия, която не беше финансово обезпечена и не намери никакво приложение в решаването на този проблем”, обясни Цветанов и допълни, че това е проблем, пред който е изправена и местната власт.

„Знаете, че тези хора, които влизат в страната нямат абсолютно никакви познания по български език. Ние не знаем какви са техните трудови навици, но трябва да се погрижим за децата им, за да могат те да получат съответното образование и да бъдат интегрирани”, добави Цветанов.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #Пламен Орешарски #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"