Постоянен арест за рекетьори на Сако, изнудвали проститутки

Постоянен арест за рекетьори на Сако, изнудвали проститутки
A A+ A++ A

След като на 8 ноември специализираната прокуратура повдигна обвинения на участниците в организирана престъпна група, създадена с цел рекет, днес на шестимата мъже бяха наложени постоянни мерки „задържане под стража”, съобщиха от МВР.

Двама от тях - Стефан Гевгелийски-Боксьора и Андрей Начев, са подсъдими по делото срещу Стефан Бонев-Сако за разпространение на наркотици, пише "24 часа".

Четирима от членовете на групата бяха задържани на 7 ноември при специализирана операция на Главна дирекция „Криминална полиция” и СДВР под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. По време на акцията Б.М. е успял да се укрие и е обявен за издирване. С.Г. и А.Н. са задържани по друго дело.

Според събраните до момента доказателства, групата е действала на територията на София поне от два месеца. Жертви на изнудване са били проституиращи жени, които са предлагали сексуслуги в наети от тях апартаменти.

Участници в групата се представяли за клиенти и уговаряли час за посещение. Нахълтвали в уречения час в жилището с мачете и ножове и със заплахи принуждавали жертвите си да плащат, за да ги оставят да работят.

От полицията продължават работата за установяване на броя на потърпевшите от рекета.

Боксьора и Начев са в ареста по друго дело, уточниха от прокуратурата. На 7 ноември са задържани още 4-ма - Петър Петров, Димитър Съботанов, Георги Георгиев и Николай Христов. Седмият участник в групата за изнудване Бане Методиев успял да се укрие и е обявен за издирване.

Стефан Гевгелийски е подсъдим като тартор на наказателната бригада в групата на Сако, а Начев като член на групата. Начев има присъда за притежание на наркотици. 3 г. в затвора за същото престъпление е лежал и Съботанов.

#рекет #задържане под стража

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници