Стоичков към Бойко Борисов: Бъди мъж и ни отърви от Боби

Стоичков към Бойко Борисов: Бъди мъж и ни отърви от Боби
A A+ A++ A

Христо Стоичков призова новия премиер Бойко Борисов да отърве българския футбол от президента на БФС Борислав Михайлов с думите: "Бойко Борисов, ако е мъж, сега вече ще махне Боби Михайлов от БФС, за да отвори път за развитие на българския футбол".

Камата отиде на стадион "Марица" в родния си Пловдив, заедно с екип на

американската телевизия USTV, която снима филм за него

Стоичков се изказа доста рязко по адрес на "мафията" в българския футбол: "Време е парите да отиват за развитие на най-обичания спорт, а не да се раздават на наши и ваши и на Лечков и някакви си там от Созопол".

Филмът за Модерния ляв е с работно заглавие "Трите лица на Христо" и времетраене около 25 минути. "В лентата ще покажем човешкото лице на Ицо, което за вас, българите, е познато, но не и за света. Тя ще бъде част от поредица за велики личности. Христо е човек с главно Ч, посланик на доброто, не е забравил приятелите си, откъде е тръгнал, не се е променил", заявиха от американската медия.

Никога не съм казвал, че съм най-големият

Винаги съм твърдял, че съм постигнал успехите си благодарение на треньори, колеги, масажисти, лекари и всички, които са били около мен. За мен е чест да покажа пред света мястото, от което съм тръгнал. Пловдив е град, дал спортисти от световно значение, каза Стоичков.

Христо е безплатна реклама на България и Пловдив, каза футболната легенда Петьр Зехтински. Според Динко Дерменджиев Камата е единственият футболист, притежател на трите големи отличия във футбола - Златна обувка, Златна топка и голмайстор на световно първенство.

От месеци Стоичков работи за американския клон на Телевиса в Маями, в който се трудят 3000 души, и бе коментатор на Световното в Бразилия. Именно по време на Мондиала е бил записан рекорд за медия от испаноговоряща страна - 120 милиона зрители!

Междувременно, 

Стоичков изненадващо гостува в съблекалнята на "Българска армия"

преди тръгването на ЦСКАза гостуването на Хасково. Той беше посрещнат от треньора Стойчо Младенов. Екзекуторът на "Ливърпул" разведе Стоичков по терена на "Армията", показа му последните ремонти, а след това Камата се срещна с футболистите на „червените“.

"В тази съблекалня са седели велики имена, започна Стоичков. Вие сте техни наследници. Играйте с цялото си сърце за ЦСКА. Навсякъде има проблеми - и в Испания, и в Англия, и в Русия, навсякъде! Но ако бъдете единни, никой няма да може да ви победи. На първо място сте. Най-добрите сте! Бийте Хасково! После бийте и Лудогорец! Нали ги видяхте срещу Базел? Направете така всички, които обичат ЦСКА, да се гордеят с вас. Станете шампиони!"

Стоичков стресна Борис Галчев. "Ставай оттук", викна Камата. Галчев веднага изпълни. Последва смях и ръкостискане. Легендата посочи табелата с №8 отгоре и предупреди: "Няма да ме излагаш!"

#Бойко Борисов #Камата #Христо Стоичков #футбол #спорт #БФС #Борислав Михайлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници