Протестиращи опитаха да нахлуят в сградата на правителството в Мексико

Протестиращи опитаха да нахлуят в сградата на правителството в Мексико
A A+ A++ A

Протестиращи в столицата Мексико, разгневени от убийството на 43 студенти, опитаха да проникнат в сградата на Националния дворец, където се помещава федералното правителство. 

Групата протестиращи са използвали метални заграждения като тарани в опит да разбият вратата на двореца. Те подпалили портите и изписали по стените на сградата от 16 век „Искаме да се върнат живи”.

Хиляди хора излязоха шествие в столицата при последната демонстрация по повод на случая, който отврати нацията и предизвика най-голямата криза за администрацията на президента Енрике Пена Нието.

Буйните протести стават ден след обявяването от властите, че банда престъпници са признали за убийството на изчезналите 43 студенти.

В същото време в южната част на страната бяха подпалени камиони и хвърлени бомби в щата Гереро. Над 300 студенти, повечето от които маскирани, щурмуваха правителствената сграда в град Чилпансинго, хвърляйки камъни по прозорците и опожарявайки 10 превозни средства.

„Ние искаме същото, както обикновено. Ние искаме да видим нашите другари живи”, казва маскиран студент, докато други скандират „Те ги взеха живи, ние искаме да се върнат живи”. 

Миналия месец част от същата сграда беше опожарена при подобен протест.

#Мексико #правителство #протест #студент #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници