Калфин започна с обещанията - коледни добавки за пенсионерите

Калфин започна с обещанията - коледни добавки за пенсионерите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С обещание за коледни добавки за пенсионерите и приемственост при подготовката на пенсионната реформа пое поста си социалният министър и вицепремиер Ивайло Калфин. Служебният министър Йордан Христосков предаде поста заедно с разработените от министерството варианти за пенсионна система, а наследникът му Ивайло Калфин обеща това да е една от първите му задачи като министър.

"Ще имате много повече възможности да отстоявате социалните каузи като вицепремиер отколкото като обикновен министър. Пожелавам ви, господин Калфин, да продължите тази тенденция на заздравяване на социалната политика, да постигнете много по-добри резултати", заяви Христосков.

Калфин от своя страна посочи, че ще разчита на съветите на служебния министър, така че това, което се случва в Социалното министерство да бъде наистина важно, а не кърпене на дупки.

"Ще се постарая работата на това министерство да е една от най-прозрачните, даже обявявам конкурс на останалите си колеги", амбициозно започна мандата си Калфин.

Увеличението на възрастта за пенсиониране може да остане замразено и през следващата година, за да се приеме нов вариант на пенсионна реформа. Ще бъде разработен и механизъм за определяне на минимална почасова ставка.

 

#Ивайло Калфин #Йордан Христосков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници