Меглена Кунева - вицепремиер

Меглена Кунева - вицепремиер
A A+ A++ A

Меглена  Кунева е министър по европейските въпроси в правителствата на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев (2002-2006) и европейски комисар по защитата на потребителите в първата комисия на Жозе Мануел Барозо (2007-2010). Първоначално близка до партията Национално движение „Симеон Втори“, през 2012 година тя оглавява новосъздадената партия Движение „България на гражданите".

От 2010 г. Кунева е съветник по правата на пътниците на еврокомисаря по транспорта и вицепрезидент на ЕК Сийм Калас. От месец май 2010 г. е независим член на борда на директорите във БНП Париба. Председател е и на Съвета на директорите на Европейския център за политики. На 6 юни 2011 г. инициативен комитет обявява кандидатурата ѝ за президент на България, а на самите избори се класира 3-та с 14 % и не успява да стигне до балотаж.

Меглена Кунева има допълнителни квалификации в Хага. През 1995 г. и през 1999 – 2000 г. специализира „Международни отношения и международно екологично право” в университета Джорджтаун (Вашингтон, САЩ), а през 1996 г. – екологично право в Оксфордски университет (Великобритания).

#правителство #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници