През миналата година печалбата на Xiaomi се е увеличила с 84%

През миналата година печалбата на Xiaomi се е увеличила с 84%
A A+ A++ A

Китайската компания Xiaomi е основана само през 4 години, но вече успя да намери място сред най-големите производители на смартфони в света. От The Wall Street Journal са попаднали на конфиденциален документ, който разкрива, че през миналата година нетната печалба на компанията почти се е удвоила. Документът, който се представя пред банки с цели получаване на заем за 1 милиард долара за международно разрастване, показва, че през миналата година печалбата се е увеличила с 84% до 3,46 милиарда юана (566 милиона долара),а приходите са нараснали над два пъти до 27 милиарда юана. Друга таблица прогнозира ръст от 75% на нетната печалба през тази година.


Впечатляващият ръст на Xiaomi е част от мащабна промяна на пазара на смартфони, която е свързана с увеличаване на пазарното присъствие на китайските производители, предизвикващи доминацията на Apple и Samsung. Печалбата на компанията предизвиква и схващането на много пазарни анализатори, че ниските цени водят до увеличен пазарен дял на Xiaomi за сметка на печалбата. Едно от възможните обяснения за успеха на китайците е свързано с евтиния, но ефективен онлайн маркетинг и използването на социалните мрежи и интернет форуми. Според документите през миналата година Xiaomi е похарчила 876 милиона юана (3,2% от приходите) за маркетинг и 416 милиона (3,9% от приходите) през 2012 година. 94% от приходите на компанията през миналата година са дошли от продажбите на телефони.


Източник: The" target="_blank">http://online.wsj.com/articles/smartphone-maker-xiaomis-2013-profit-nearly-doubled-1415195999">The Wall Street Journal

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници