ГЕРБ и реформаторите правят правителство

ГЕРБ и реформаторите правят правителство
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ и Реформаторският блок ще направят съвместно правителство, стана ясно след продължилите близо 8 часа консултации между ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ. Томислав Дончев от ГЕРБ заяви, че текстът на програмната декларация ще бъде подкрепен от повече от две политически сили. Дончев коментира, че след изключително тежки преговори, разговори и детайли са постигнали съгласие и в четвъртък официалния текст на декларацията, когато бъде публикуван, ще стане ясно дали ще бъде подкрепен от три или четири партии. Дончев добави, че това, което се е коментирало е да се търси по-широка парламентарна подкрепа, а утре ще стане ясно, дали биха имали още един партньор.

Радан Кънев от Реформаторският блок отчете, че има достатъчно съгласие, както да се сформира правителство, така и да има програма, да има и достатъчно парламентарно мнозинство тази програма да бъде приложена.
Валери Симеонов от „Патриотичният фронт НФСБ – ВМРО”, посочи, че интересите на България са били поставени над партийните при преговорите.

В сряда се проведе първата среща в четворен формат - между ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ, която се организира от началото на преговорите, които се инициират от партията, спечелила вота, за съставяне на правителство.
Пезидентът Росен Плевнелиев връчи мандат за съставяне на правителство на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който обяви, че ще го върне, ако не постигне съгласие с Реформаторския блок и Патриотичния фронт за съвместно управление.

#Томислав Дончев #Валери Симеонов #Радан Кънев #Бойко Борисов #ПФ #АБВ #РБ #ГЕРБ #Лукарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници