Радан Кънев постави въпроса за насилието над чужденци

Радан Кънев постави въпроса за насилието над чужденци
Радан Кънев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че е поставил въпроса за насилието над чужденци пред служебния министър на правосъдието Христо Иванов.

„Отправих въпрос към вицепремиера Христо Иванов за тенденцията за увеличаване на насилието срещу невинни хора заради цвета на кожата им, вярата им или сексуалната им ориентация. Това насилие е дело на малки организирани престъпни групи“, написа Кънев на страницата си във Фейсбук.

Според него, резултатът е, освен пряката вреда за невинни хора, и непоправимо влошаване на образа на България и изграждане на образ на расистка, ксенофобска и негостоприемна държава.

„Отговорът на министъра, чиято чувствителност по темата познавам и уважавам, не беше много окуражителен. Доброто е, че ДАНС предприемат мерки за идентифициране и разкриване на престъпните групи. Лошото - че липсва и не се подготвя стратегия за обществена превенция на престъпленията от омраза и насаждането на враждебно отношение, нито за конкретна борба с този вид престъпления“, коментира Кънев.

#Радан Кънев #Кънев #Христо Иванов #чужденци #Нетърпимост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници