Гривната Jawbone Up3 успява да побере куп сензори

Гривната Jawbone Up3 успява да побере куп сензори
A A+ A++ A

Американската компания Jawbone е сред пионерите на електрониката за носене с нейните фитнес гривни, които досега преминаха през няколко итерации. В портфолиото й вече има нов модел с името Up3, който е особено интересен, тъй като успява да предложи изключително много сензори, събиращи данни за разнообразни телесни показатели. Джаджата струва 179 долара и освен акселерометър съдържа сензор за температура на кожата и околна температура и дори група от сензори за измерване на биоимпеданс. Последните осигуряват данни за неща като пулс и дори степен на хидратация на тялото.


Всички тези сензори осигуряват безпрецедентно количество информация за функционирането на тялото, която се обработва от приложението на Jawbone и му позволява да даде на потребителите много повече съвети за по-добър живот. Функцията Smart Coach например комбинира всички тези детайли, заедно с данни за физическата активност и може да напомни кога е нужно да се пие вода или кога е нужно да се легне по-рано, за да се възстановите по-добре от тренировка. Гривната се предлага в различни цветове и дизайн, има батерия за седмица на работа и е водоустойчива на дълбочина до 10 метра.


Другото ново устройство от Jawbone се казва Up Move и може да се носи на ръката или да се прикачи чрез специална щипка към дрехите или колана. То струва 50 долара и на практика осигурява по-голяма част от функциите на гривните Jawbone Up като отчита стъпки, физическа активност и сън, а сменяемата батерия стига за около 6 месеца на работа. Синхронизацията на данните с мобилен телефон става чрез Bluetoothи те отново се обработват от Smart Coach. Джаджата има един единствен бутон чрез който става активиране на дисплея – той показва направените стъпки, времето и т.н.


Източник: Jawbone" target="_blank">https://jawbone.com/blog/">Jawbone

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници