Радан Кънев: За първи път без ДПС

Радан Кънев: За първи път без ДПС
Радан Кънев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ДСБ Радан Кънев смята, че трудната задача по сформиране на мнозинство предстои.

"Още вчера казах, че трудната задача по сформиране на мнозинство предстои. Първа коалиция без ДПС или първи "нови избори след нови избори"?", написа Кънев в Туитър.

"Най-трудната задача за всеки парламент – сформиране на мнозинство - предстои. Вчера имаше много шумни думи, реакции, които не бяха навременни. С Румяна Бъчварова се опитахме да успокоим тези страсти. Правителство ще има, когато има мнозинство в парламента",  заяви съпредседателят на Реформаторския блок пред журналисти в парламента.

Попитан дали са склонни на подкрепа от ДПС, ако окончателно загубят подкрепата на Патриотичния фронт, Кънев заяви, че България е управлявана от четири коалиции с участието на ДПС и едно правителство на малцинството, подкрепяно и свалено от ДПС. „Историята ни учи, че това е неприемлив вариант”, заяви той.

Във вторник Радан Кънев ядоса симпатизантите си като обяви, че е готов да стане премиер, както му предложи Бойко Борисов. Готовността му да оглави изпълнителната власт при оформилата се вече двупартийна коалиция е с условие: ясна подкрепа на политическия съюз, в който участва, и на семейството му.

По-късно бе съобщено, че Кънев остава депутат. Той заяви, че са обединени около мнението, че Борисов е най-подходящият вариант за постигане на стабилно мнозинство. 

#ДСБ #Бойко Борисов #Кънев #Радан Кънев #Патриотичния фронт #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници