Подробности за договорите на Apple за Apple Pay

Подробности за договорите на Apple за Apple Pay
A A+ A++ A

Ако сте се чудили какво печели Apple от услугата Apple Pay благодарение на анализатори, които са разгледали договорите на Apple с финансовите институции, сега имате възможност да научите повече. Освен че Apple получава такса от 0,15% от всяка транзакция, за всяка с дебитна карта американската компания получава и 0,05 долара. Компаниите, които издават карти пък, трябва да разрешат на поне 95% от продуктите си да участват в Apple Pay, като в това число не влизат подаръчни карти или карти, които работят само на банкомат.

Събирането и изплащането на такси и комисионни обаче съвсем не е всичко, което финансовите институции трябва да вършат по договорите си с Apple. Два пъти годишно Apple имат право да изискват от партньорите си да докажат, че плащанията към американската компания са коректни. В случай, че Apple не са доволни от резултатите от проверката, те могат да поискат външна компания да направи одит. Издателите на карти трябва да предоставят на Apple и статистически данни за 36 различни категории, включително кои са топ 100 търговците, които използват Apple Pay и средната похарчена сума.

Източник: Benziga" target="_blank">http://www.benzinga.com/analyst-ratings/analyst-color/14/11/4975141/kbw-apple-pay-issuer-contract-reveals-pricing-and-networ">Benziga

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници