Лудогорец допусна тежка загуба от Базел в Шампионска лига

Лудогорец допусна тежка загуба от Базел в Шампионска лига
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отборът на "Лудогорец" загуби от швейцарския "Базел" с 0:4 на "Сейнт Якобс Парк" в мач от груповата фаза на Шампионска лига. В голмайстори за победителите се превърнаха Емболо, Голзалес, Гаши и Сухи.

"Базел" контролираше играта на терена, като владееше топката повече и пресираше българският отбор. Тимът от Раздрад не съумя да наложи своя стил на игра и се представи разочароващо особено в дефанзивен план.

Героят от последната среща между двата тима, а именно - Йордан Минев не взе участие в мача, заради натрупани картони. Още в средата на първото полувреме друга ключова фигура за българските шампиони получи проблем. Козмин Моци се контузи при единоборство с Емболо в наказателното поле и се наложи да бъде заменен принудително. Без Минев и Моци импровизираната защита на "Лудогорец" бе неорганизирана и допускаше множество грешки.

Първите два гола паднаха по идентичен начин с прехвърлящи подавания от дълбочина.

За тимът от Разград липсваха и положенията в офанзивен план, като само една пропиляна възможност от Михаил Александров успя да затрудни вратаря на "Базел".

След мача "Базел" заема второто място в Група "В" с 6 точки. В другия двубой "Реал Мадрид" надделя над "Ливърпул" с 1:0 и убедително заема първото място с пълен актив от точки.

Българският отбор обаче запазва правото си да мечтае. Следващият мач на "Лудогорец" е срещу "Ливърпул" на стадион "Васил Левски" на 26 ноември.

 

 

#Лудогорец #Базел #Шампионска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници