Кърваво двойно убийство в Базел преди мача с "Лудогорец"

Кърваво двойно убийство в Базел преди мача с "Лудогорец"
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Хладнокръвно двойно убийство шокира иначе спокойното швейцарско градче Базел във вторник вечер, точно преди мача с родния "Лудогорец". Млад мъж е убил две жени и намушкал с нож възрастен мъж. Сигналът за първото убийство е подаден към 13,30 ч. При пристигането си полицията заварила наръгана с хладно оръжие 46-годишна германка. Опитите на “Бърза помощ” да я спасят се оказали напразни. Веднага започнала операция по издирване на извършителя. 3 часа по-късно обаче бил получен нов сигнал за престъпление. Въоръжен с нож мъж бил нахлул в кооперация.

Не нейния вход униформените и лекарският екип заварили 87-годишен мъж с тежка прободна рана, на когото се опитвала да помогне минувачка. При влизането във входа последвал нов ужас. На стълбите мъртва, отново след наръгване лежала швейцарка на 76 г.

Оказало се, че тя е викала за помощ, а възрастният мъж се притекъл. Двете жертви живеели само на десетки метри една от друга. Още вечерта извършителят бил заловен.

Това е 22-годишният Рафаел Ф. След убийствата той се скрил в кооперация, където живеел с майка си и втория си баща. Бруталният убиец обаче не отишъл в техния апартамент. Качил се на най-горния етаж, където се извършвал ремонт на мезонет и заради него той бил отворен. На второто ниво под тавана Рафаел ненадейно бил заварен от обитаващия апартамента, който бил забравил нещо в него. Първоначално били арестувани обитателят на мезонета и строителен работник.

Последният разказва пред “Блик”, че се наложило да чакат един час арестувани, докато грешката била поправена и белезниците щракнали около ръцете на Рафаел.

Заради трагедията футболистите на “Базел” може да играят с черни ленти срещу “Лудогорец” във вторник вечер. Чака се и от УЕФА да разрешат едноминутно мълчание преди срещата.

#Базел #Лудогорец #УЕФА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници