Бъдещият премиер ще е от ГЕРБ

Бъдещият премиер ще е от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ ще предложи премиер. При условията, при които разговаряме при подробно коалиционно споразумение и парламентарно мнозинство, ние ще подкрепим премиер, който ГЕРБ предложи. Това заяви Радан Кънев след консултациите на Реформаторския блок (РБ) с президента Росен Плевнелиев.

Представихме програмната декларация на РБ, която възнамеряваме да подпишем с ГЕРБ, добави Кънев.

Програмната декларация, която подготвяме с ГЕРБ, е най-подробният подобен документ в новата българска история. Ще има ново ниво на коалиционна култура, подчерта Кънев.

Той обяви, че днес бъдат представени предложенията им за министри - "първо на хората, с които преговаряме". Малко по-късно ще се знае и колко ще са министрите.

Много е вероятно съвсем скоро да има правителство

каза той.

В разговорите с РБ президентът е потвърдил, че утре ще бъде връчен мандатът.

Според Кънев при сегашните изборни резултати е много важно да се състави правителство с мандат на ГЕРБ, а не да се върти рулетка.

Ако днес има готовност за гарантирано мнозинство в парламента и съгласие за персоналния състав, е вероятно днес да се знае много, но утре при връчването на мандата ще се знае всичко, добави накрая Кънев.

#ГЕРБ #премиер #коалиционно споразумение #Радан Кънев #консултации #Реформаторския блок #РБ #президент #Росен Плевнелиев #правителство #мандат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници