Новата версия на Google Calendar за Android ще има версия и за iPhone

Новата версия на Google Calendar за Android ще има версия и за iPhone
A A+ A++ A

Google обяви, че компанията е готова с нова версия на приложението Calendar за Android, която освен с нов дизайн се е сдобила и с интересна допълнителна функционалност. Освен това за пръв път софтуера ще получи и версия за iOS, но засега не е ясно кога ще е достъпна тя. Приложението е с външен вид, който следва сила на Material Design, но по-любопитни са включените екстри.


Компанията е улеснила начина за добавяне на събития в календара като вече се поддържа автоматичното им създаване от информация в получените в Gmail писма – например резервация за хотел, покупка на самолетен билет или билети за концерти. Такива събития ще се добавят автоматично в календара заедно със съответните номера и време. Информацията се обновява в реално време и дори времето на полета ви да се промени или получите допълнително писмо с ъпдейт това ще се отрази в календара.


Приложението помага и при създаването на събития като автоматично предлага думи, контакти и места при въвеждането на описание. В допълнение Google е улеснила и разглеждането на предстоящите ангажименти с изгледа schedule view, който показва големи икони и дори изображения от местата на срещите за по-лесно ориентиране. Приложението вече е налично за устройствата с Android 5.0, а през идните седмици през Play Store ще достигне и до устройствата с Android 4.1 или по-нова версия.


Заедно с това Google представи и новата версия на приложението Gmail за Android, която вече може да се изтегли" target="_blank">http://www.mobilebulgaria.com/news/32742/03112014g-veche-moje-da-izprobvate-gmail-50-s-poddrajka-za-yahoo-outlook-aol-i-exchange">изтегли от нетърпеливите. Както писахме, обновената версия идва с освежен потребителски интерфейс и възможност за работа с други пощенски услуги като Yahoo, Outlook, AOL и дори с Exchange.


Източник: Google" target="_blank">http://gmailblog.blogspot.com">Google


 


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници