Психиатър: Трагедията пред президентството показва крайно отчаяние

Психиатър: Трагедията пред президентството показва крайно отчаяние
A A+ A++ A

Не е известна причината, поради която Лидия е посегнала на живота си, но е сигурно, че актът й е израз на крайно отчаяние - така коментира поредната трагедия пред президентството директорът на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветослава Гълъбова.

Човек може да избере тази изключително болезнена раздяла с живота само ако не вижда никакъв смисъл да продължава напред, каза медикът пред ТВ7. Действията на самозапалилата се млада жена разкриват добре обмислено решение. Тя е имала занимателна работа, обичала е детето си, полагала е грижи. Животът й не е бил лек, но в него няма безизходица. Вероятно нещо случило се в последните дни я е провокирало, анализира психиатърът.

Не може просто да се каже, че някой е луд, смята д-р Гълъбова. По думите й фактът, че самозапалването става пред президентството в присъствието на много камери, показва директен упрек към институциите.

Психиатърът обясни т-нар. вид балансирани самоубийства. При тях човек си прави равносметка и тя не му харесва.

Важно е да се направи задълбочен анализ на ситуацията и да се разбере какви са причините, които подтикват хората към такова решение, смята д-р Гълъбова.

#Лидия #самозапалила се #Президентството #Психиатър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници