Михаил Константинов: С ясна програма ще имат успешно управление 2 години

Михаил Константинов: С ясна програма ще имат успешно управление 2 години
A A+ A++ A

Ограничаване на корупцията и ясно разписана управленска програма- това е според математика Михаил Константинов формулата за успешно управление при сега създалата се политическа конфигурация в парламента.

Всичко в програмата трябва да е разписано в конкретни срокове, с ясни приоритети и отговорни за изпълнението им лица, посочи професорът пред ТВ7.

В очертаващия се кабинет Михаил Константинов вижда сравнително успешно управление в продължение на две години. "Има прекрасно съчетаване на личния интерес на депутатите с обществения - те искат да стоят в парламента и той ще бъде устойчив, докато не стане невъзможно той да съществува4, отбеляза той.

„Кой ще отговаря, кой ще обяснява и кой ще си отиде, ако тази дейност се издъни. Трябва да търсим човек за ресора, а не ресор за човека. Типичен пример е външната политика. Ако решим тя да бъде силно проамериканска, тогава оставяме сегашния външен министър. Ако решим да правим една по-балансирана, проевропейска политика, слагаме примерно Меглена Кунева. Ако искаме да си затоплим отношенията с Русия по някакви причини, взимаме някакъв друг човек, който е приемлив за руснаците и си държи и на западните ценности. Решавайки какво ще правим, ще видим кой най-добре ще го върши“, даде пример за управленски подход проф. Константинов.

#Михаил Константинов #управление #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници