Кънев доволен от преговорите, обявява имена на министри

Кънев доволен от преговорите, обявява имена на министри
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Радан Кънев, съпредседател на парламентарната група на РБ заяви пред журналисти, че разговора с ГЕРБ е бил технически и са в работен режим. Той подчерта, че е никога не са искали министерски постове, а основен въпрос е за мнозинството и политическата програма. Кънев добави, че ще има коалиционно споразумение след като бъде уточнено мнозинството, програмата и имената, съобщи "Фокус".

По отношение на Реформаторският блок и единството му, Радан Кънев обясни, че никога не е делил партиите в блока на основни и неосновни.

Румяна Бъчварова от ГЕРБ изрази удовлетвореност от темпа на работа. Тя посочи, че са обсъждали, как ще продължат с изготвяне на структура със съвсем спокоен и конструктивен тон. На въпрос, кога очаква да бъдат финализирани преговорите, Румяна Бъчварова коментира, че не може да се ангажира със срокове, но се опитват това да се случи възможно най-скоро.
При проведените консултации в понеделник беше постигано съгласие между ГЕРБ и РБ по текста на съвместната програма за съвместно управление. Програмната декларация съдържа 20 приоритета.

#Кънев #Бъчварова #ГЕРБ #РБ #постове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници