Светлин Танчев очаква приоритетите на новото правителство

Светлин Танчев очаква приоритетите на новото правителство
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Към момента в ББЦ не са ерешили как ще гласуват за евентуален кабинет на ГЕРБ и реформаторите. „Не е ясно какви ще бъдат приоритетите на този кабинет“, заяви председателят на парламентарната група на "Българския демократичен център", както се казва ББЦ в парламента, Светлин Танчев . Той присъства на консултации при президента Росен Плевнелиев.

"Обсъдихме приоритетите на държавата и възможността за бързо съставяне на стабилно правителство. Най-належащият приоритет е бюджетът, който сравнително бързо трябва да бъде приет, ако не искаме държавата да е на ръба на банкрута", допълни Танчев.

Поставените от БДЦ теми са били икономиката, повишаването на работни места, реформи в здравеопазването и съдебната система.

На срещата не е обсъждана формулата на бъдещото управление.

"Не стана въпрос, защото не сме видели приоритети. Очакваме да видим приоритетна работна програма, върху която да разсъждаваме", обясни Танчев.

"Говорихме, че трябва да се разшири диалогът. Президентът пое ангажимент, че ще окуражава и останалите политически формации да търсят по-широк диалог", добави Танчев. БДЦ би подкрепила следващия кабинет при положение, че се работи за отваряне на работни места, електронизация на управлението и други.

#ББЦ #Светлин Танчев #бюджетът #правителство #ББЦ #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници