Найден Зеленогорски възмутил преговарящите от ГЕРБ

Найден Зеленогорски възмутил преговарящите от ГЕРБ
Томислав Дончев предлага Радан Кънев за премиер - дали е сериозно?
A A+ A++ A

Ако ГЕРБ и Реформаторският блок стигнат до разписана програма с конкретни намерения, има шанс да излъчат правителство, каза социологът Цветозар Томов пред БНТ.  Заедно с колегата си Михаил Мирчев той коментира моментното състояние на политическия пъзел в началото на седмицата.

Преговорите между евентуалните партньори за коалиция са стигнали вече до  обсъждането на конкретни имена, сочат сведения от двете централи. Оказва се, че идеята на Реформаторите да предложат синия Найден Зеленогорски за поста министър на строителството възмутил екипа на ГЕРБ - те не можели да приемат да се отнемат магистралите от Лиляна Павлова. И двете политически сили обаче преминаха първия тест със сближаването на позициите за КТБ, отбелязаха наблюдателите.

Колкото до офертата Радан Кънев да поеме премиерския пост - няма шанс да бъде разгледана сериозно от него, смята Михаил Мирчев.

ГЕРБ е монолитна партия и там е ясно всеки каква отговорност носи, докато в РБ спойката е на твърде абстрактно равнище, отбеляза Мирчев.

Много бързо управляващите трябва да вземат решения в ключови области, като енергетиката, строителството на "Южен поток", посочи той.

Никой в момента няма интерес от скорошни избори, единодушни са двамата социолози. Затова опозицията ще е внимателна, а управляващите ще се пазят от тарторски маниери. Дори да има избори, нищо особено няма да се промени, само малко ще се поразместят квотите.

Надявам се в новия правилник да залегне забрана прескачането от една парламентарна група в друга, каза Мирчев. Народният представител трябва да остава с политическата сила, от която е избран или да напуска парламента.

Според Цветозар Томов трудно ще се намери формулировка, която да прави законна подобна забрана.

 

#правителство #ГЕРБ #Реформаторския блок #Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници