Отново расистки побой в София, полицията пасува

Отново расистки побой в София, полицията пасува
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нов случай на расизъм в София:  пияни младежи са нападнали българка, която е била със своя приятел от Гана и детето им. Това се е случило на спирка на градския транспорт в столичния квартал "Борово", съобщи Нова телевизия в понеделник.

Преди по-малко от месец друг подобен случай взриви общественото мнение. Анонимни пребиха бременни жена в центъра на столицата. Тя била удряна заедно със съпруга й, който е мароканец. Побойниците чули как Хишам казал на Яна „Обичам те“ на английски и решили да му потърсят сметка какво прави у нас.

По разказа на жената, младежите са били доста почерпени и започнали да обиждат мъжа до нея с думите „маймуно мръсна”. Насилниците започнали да удрят жената в зъбите. "Разкървавиха ми устата и ми счупиха зъб", оплака се потърпевшата.

Младежите започнали да бият и мъжа от Гана. Според пострадалия, става дума за расизъм, защото е чернокож. „Бил съм на различни места в България, от една година живея тук, но такова нещо ми се случва за първи път”, каза още той.

Полицията е пристигнала на мястото около час след инцидента, но не проявила активност да открие нападателите, твърди българката. Според нея не са били разпитани дори намиращите се на мястото свидетели.

Представител на 6 РПУ е заявил, че инцидентът е приключен успешно и извършителите са задържани. Образувано е досъдебно производство.

#Гана #расизъм #София #Борово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници