ГЕРБ трудно биха управлявали сами, смята Мира Радева

ГЕРБ трудно биха управлявали сами, смята Мира Радева
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Трудно би било на ГЕРБ да направят самостоятелно правителство с депутатите, с които разполагат. Дори ако съберем РБ, ГЕРБ и ПФ, депутатите стават 126, което е много крехко мнозинство, защото един-двама да се разсърдят и мнозинството ще се разпадне“, коментира пред novinite.bg социологът Мира Радева възможностите за евентуално самостоятелно управление на ГЕРБ.

По думите й ситуацията е тежка и двусмислена, защото никой не е готов за избори, но и никой не иска да управлява.

„Държавата няма да се провали без кабинет, но има неотложни задачи, които трябва да бъдат решавани. Всичко е в ръцете на ГЕРБ и очевидно Бойко Борисов не иска да се предаде. Ще се опита да прокара кабинет, но проблемът не е в това да се гласува кабинет, проблемът е, какво ще се случи след това, защото при всяка стъпка правителството може да остане без подкрепа“, обясни Мира Радева.

На въпрос кой на кого се сърди в създалата се ситуация, социологът отговори, че „всички се сърдят на надробената попара“, което демонстрира пълно политическо безсилие. Според Радева, това създава условия, в които се консумират недостатъците на пропорционалната избирателна система.

#Мира Радева #ГЕРБ #ПФ #РБ #управление #Кабинет #правителство #Бойко Борисов #система

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници