Истерия за iPhone 6 в Южна Корея

Истерия за iPhone 6 в Южна Корея
A A+ A++ A

Apple са на път да осъществят ключов пробив в родината на своя основен конкурент Samsung. Миналата седмица и трите местни мобилни оператора започнаха да приемат предварителни поръчки за двата модела на iPhone 6, а резултатите бяха доста неочаквани. Според първите данни предварителните заявки за новите модели на Apple надхвърлят тези за Galaxy Note 4 по време на неговата премиера преди месец. KT Corp примерно са приели над 50 000 заявки за iPhone 6 и iPhone 6 Plus само в рамките на първите 30 минути. LG Uplus пък са записали 20 000 поръчки за същия период от 30 минути.

Най-големият местен оператор SK Telecom е отказал да предостави конкретни цифри, но е обявил, че всички заявени количества от първата партида вече са поръчани и поне в следващите седмици iPhone 6 няма да бъде наличен по магазините. Според наблюдатели само предварителните заявки на новите модели iPhone в Южна Корея са надхвърлили 100 000 броя, докато Galaxy Note 4 е бил продаден 30 000 пъти преди своя официален дебют в търговската мрежа. Към момента Apple има 6% пазарен дял в страната, докато Samsung може да се похвали с 63% от местния пазар.

Източник: WSJ" target="_blank">http://blogs.wsj.com/korearealtime/2014/10/27/koreans-snap-up-new-iphones-in-presales/">WSJ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници