Добрата новина днес: До 2100 г. ще пътуваме във времето

Добрата новина днес: До 2100 г. ще пътуваме във времето
A A+ A++ A

Пътуването във времето - най-амбициозният план на инженерството, може стане възможен до 2100 година, космическият туризъм и плащовете-невидимки вероятно ще станат факт до 15 години.

Физици от Императорския колеж в Лондон и университета в Глазгоу предсказаха, че "научнофантастичните технологии" като тези в "Стар трек", "Междузвездни войни" и "Хари Потър" вероятно ще станат научен факт в живота на сегашните ученици.

Пътуването в бъдещето вече беше постигнато

но само в малки мащаби, пише Колин Стюарт - автор на книгата "Големите въпроси в науката". Рекордът е 0,02 секунди, поставен от космонавта Сергей Крикальов. Макар че това не звучи твърде впечатляващо, то показва, че пътуването в бъдещето е възможно. Бих казал, че гледаме към 2100 г. като много оптимистична времева рамка за пътуване със седмици в бъдещето".

Но

телепортацията може да стане нещо нормално до 2080 г.

счита д-р Мери Жакилин Ромеро от Глазгоу: "Телепортирането на човек атом по атом ще бъде много трудно, но може би развитията в химията или молекулярната биология ще ни позволят да го направим по-бързо. Хубавото в телепортацията е, че няма основен закон, който да ни казва какво не може да се направи и с напредъка на технологиите смятам, че телепортацията, която виждаме във филмите, ще стане факт до 2080 г.

Ромеро посочва, че

физиците са постигнали надеждна телепортация

но до момента това било направено само с електрони.

Проф. Карл Филипс от Лондон казва: "Един от начините да създадем "плащ-невидимка" е да използваме адаптивен камуфлаж, включващ вземането на слой от задната част на предмет или човек и прожектирането му отпред за създаване на илюзията за изчезване. С развитията като 3D принтирането, позволяващо ни да създадем невъзможни преди време материали, напълно е възможно да видим плащове-невидимки като на Хари Потър в идните 10-20 години".

#инженерство #космонавт #химия #Хари Потър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници