GLOBUL с 19,6% ръст на печалбата за тримесечието

GLOBUL с 19,6% ръст на печалбата за тримесечието
A A+ A++ A

Печалбата на GLOBUL преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) за третото тримесечие на 2014 г. се е увеличила с 19,6% на годишна база, показва новият финансов доклад на Telenor Group, която отчита рекордни приходи и EBITDA за периода. Компанията отдава добрия резултат в България на по-доброто управление на разходите. Общите приходи на GLOBUL за третото тримесечие са намалели с 1,3% до 167 милиона лева в сравнение на същия период от предходната година, което се дължи най-вече на по-ниските продажби на мобилни устройства и по-ниските приходи от входящ роуминг в резултат от регулацията в Европейския съюз.

Приходите от мобилен интернет на GLOBUL нарастват и през третото тримесечие са били с 34% повече. Такива услуги се ползват активно от 25% от абонатите на оператора. Към края на септември компанията има над 4 милиона активни клиенти или с 3% повече от третото тримесечие на 2013 г. За периода са били добавени 42 000 нови абоната. Степента на проникване на мобилните услуги в България се оценява на над 140%. Telenor посочва, че в края на септември е било изпълнено около 40% от цялостното обновяване на мрежата, което върви по план, и се очаква да приключи през първата половина на следващата година.

Клиентите на абонаментните програми на GLOBUL продължават да се увеличават и през третото тримесечие са достигнали близо 2,8 милиона, което е с 4% повече от същия период на миналата година. Делът им е почти 70% от всичките 4 милиона активни клиенти на оператора. Средното месечно потребление на клиент за периода е останало без изменение на годишна база, докато средният приход от потребител се е увеличил с 2,5% до 11,60 лв., което частично се дължи на счетоводни корекции. Ако не се отчита този фактор, средният приход от потребител на GLOBUL за третото тримесечие на 2014 г. би бил на нивото от същия период на миналата година.



Източник: Telenor" target="_blank">http://www.telenor.com/media/press-releases/2014/all-time-high-revenues-and-ebitda/">Telenor

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници