Борисов изплю камъчето: евроатлантически партньори били възмутени от ПФ

Борисов изплю камъчето: евроатлантически партньори били възмутени от ПФ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Патриотите не влизат в плановете на Борисов за съставяне на кабинет. В разговор с парламентарни репортери днес той повдигна завесата за странния пазарлък, който върви втори ден в Народното събрание, каква да бъде коалицията с Реформаторите - дву или трипартийна.

Още в момента на изказването на Валери Симеонов от трибуната на Народното събрание на тържеството заседание при откриването на новия парламент лидерът на ГЕРБ получил възмутени обаждания от евроатлантическите партньори на страната и въпроси: "Това ли са новите ви партньори".

Повод за недоволството били идеите на лидера на ПФ за разполагане на ракети по границата с Турция и въвеждането на изпит по български език за първокласниците.

На този фон искането на Реформаторския блок за тройна коалиция, която да включва и Патриотичния фронт, стои още по-необичайно.

"Нищо лично към Валери Симеонов, той е достоен мъж и представи точките от своята програма", коментира Борисов и добави, че с подобни искания Патриотичният фронт просто няма как да бъде допустим партньор на ГЕРБ в управлението, тъй като точките от програмата на ПФ не отговарят на евроатлантическата ориентация на партията му.


#Бойко Борисов #правителство #ПФ #Патриотите #Валери Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници