Китайците изкупиха всички книги за Путин

Китайците изкупиха всички книги за Путин
Владимир Путин Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Книги за руския президент Владимир Путин станаха бестелъри в Китай в навечерието на срещата на върха на страните от групата за Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество, насрочена за втората десетдневка на ноември в Пекин, съобщава в. „Чайна дейли“.

В най-голямата книжарница в Пекин „Цзидан“ вече са продадени всички книги за Владимир Путин, написани от китайски автори или преведени от други езици. Хора от бранша обясняват, че причината е високата популярност на руския лидер.

"Путин се представя в тези книги като силна личност - човек със спортна фигура, силен и гъвкав,", пише китайското издание.

Част от заглавията на най-популярните книги за руския президент са „Твърдата ръка на Путин“, „Обаятелният крал Путин“, както и книгата на известния публицист Чжен Венян - „Той е роден в Русия“, от която са продадени над 250 000 екземпляра.

Специалистът по въпросите, свързани с Русия, Чжен Юй, смята, че Путин е станал толкова популярен сред китайците заради решителната му позиция към Запада.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници