Андрей Райчев: Борисов спечели играта

Андрей Райчев: Борисов спечели играта
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Борисов излезе от изолация и това е голям успех. Той вече спечели играта - това е изводът на социолога и политолог Андрей Райчев за промяната на политическата сцена след парламентарните избори и преговорите за правителство.

Направи го, като промени позата. Той изобщо не е онзи уникален и единствен от предишния си мандат, а сяда и изслушва, каза Райчев в сутрешния блок на бТВ.

Така Борисов постигна главната си цел - да е в диалог с всички

"Това е огромна промяна в неговата позиция.  Освен това, не акцентира на Цветан Цветанов, а на тези три мили дами - Румяна Бъчварова, Цецка Цачева и Менда Стоянова. Той си изигра картите изключително интелигентно", заключи социологът.

За другата обсъждана тема - Делян Пеевски  и ДПС мнението му е, че Пеевски е престоял много на политическата сцена. "Хората се дразнят и като ходи на работа, и като не ходи. Той вече не е изгоден за ДПС, но за партията беше важно да го вкара в парламента, за да покаже, че цялата тази критика не е нещо, което тя приема", смята Райчев.

По негово мнение престоят на Пеевски в парламента ще бъде кратък - той не е изгоден нито за ДПС, нито за самия него. „Г-н Пеевски не е толкова важен за ДПС вече. Носи повече минуси, отколкото плюсове”, отбеляза Райчев.

ДПС се отлюспва  от властта и иска пауза, иска почивка

Показват, че не държат да останат във властта. Движението има има шанс да влезе в играта, но няма шанс да управлява, категоричен е Андрей Райчев. От 25 години те са управлявали 12 - сега им трябва почивка.

„Разбира се, че ДПС ще влияе на управлението, те са трета политическа група, практически равна на втората, но няма да участват в него. Те нямат нужда и от тайна договорка за властта. Защо им трябва да участват във власт, която никой не иска да вземе?”, коментира Райчев.

Според него Доган е много силен играч. В момента от ДПС не искат да засилват етническото напрежение, казват - правете каквото искате,  ние няма да сме на топа на устата.

В парламента има не 8, а 9 партии

Според Андрей Райчев това, че Меглена Кунева и  Радан Кънев се държат на едно място, е временна илюзия. Те са две партии.

"Цялата изкуственост в Реформаторския блок, тази съшитост, лъсна и се къса по шева", посочи Райчев. Те просто са различни хора.

 

#Андрей Райчев #Бойко Борисов #ДПС #Делян Пеевски #Меглена Кунева #Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници