Обстрелваха Льо Пен с камъни

Обстрелваха Льо Пен с камъни
Марин льо Пен Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на крайнодясната френска партия "Национален фронт" Марин льо Пен е била замеряна с камъни от група младежи пред супермаркет в покрайнините на Париж, съобщава "Локал". 

Очевидци разказват, че няколко камъка са успели да я оцелят.

Младите мъже са били трима или четирима на брой и преди да започнат да замерват льо Пен са попитали местни жители, за да се уверят, че това наистина е тя.

Според "Паризиен" нападателите изчакали Льо Пен да се качи в колата се и започнали да хвърлят камъни по автомобила. Самата тя не била наранена, но колата ѝ пострадала, казват от полицията.

Юридическият комитет на Европарламента гласува да отпадне имунитета на френската евродепутатка и лидерка на крайно дясната партия "Национален фронт" Марин льо Пен заради нейно расистко изказване от 2010 г., в което тя сравни молещите се мюсюлмани в страната й с нацистката окупация. 

В речта през 2010 г. пред симпатизанти Марин льо Пен бе заявила: "За онези, които обичат да говорят за Втората световна война, да говорят за окупация, бихме могли да говорим за пръв път за окупацията на нашата територия. Това е окупация на части от нашата територия .... Няма никаква бронирана техника, няма никакви войници, но това все едно е окупация и тя тегне над хората".

#Марин Льо Пен #льо Пен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници