Големите телевизори настъпват и в България

Големите телевизори настъпват и в България
A A+ A++ A

Стига да имате подобаващо дълбок портфейл вече и в България може да се сдобиете с наистина впечатляващ 4К телевизор с огромен диагонал. И задължително извит, каквато е актуалната тенденция при този тип устройства. Започваме със Sony BRAVIA S90, който се предлага с диагонал 75" и 65" и е с леко извит профил на екрана, за което Sony твърди, че е постигнато след много тестове за намиране на оптималната крива.



За качеството на картината се грижат технологии като TRILUMINOS Display за постигане на по-пищни цветове, X-tended Dynamic Range за интелигентно усилване на контраста и 4K X-Reality PRO, която се грижи за по-доброто представяне на съдържанието с по-ниска резолюция. За първи път в телевизор на Sony се прилага и 4.2 каналната технология Multi-angle Live Speaker, която използва отделни задвижващи звена, разпределящи фронталния ляв и десен канал и съраунд каналите в стаята при внимателно контролирани ъгли. Функцията ClearAudio+ Discrete Processing на свой ред запазва детайлите на оригиналния многоканален звуков микс. Опционално се предлага и безжичният събуфер SWF-BR100 за още по-плътни ниски тонове.



Наред с това Samsung обяви, че най-големият извит UHD телевизор в света е достъпен за потребителите в България. Става дума за 105-инчовия Samsung S9W, който може да се поръча през големите търговски вериги за потребителска електроника. Устройството със съотношение на страните 21:9 е поставено на основа и две задни опори, които създават впечатлението, че е на стойка. Компанията обещава подобрено управление чрез жестове и глас и включва нова система за контрол чрез Bluetooth връзка. Не са пропуснати WiFi и Ethernet за връзка с интернет. Устройството е съвместимо и с технологията Samsung UHD Evolution Kit за ъпгрейд на функционалността за съвместимост с най-новите UHD стандарти.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино