Катастрофата в Швейцария – причинена от инфаркт?

Катастрофата в Швейцария – причинена от инфаркт?
Следователите съобщиха, че изключват вероятността за превишена скорост. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Шофьорът на автобуса, който катастрофира в тунел в Швейцария, отнемайки живота на 22 деца и 6 възрастни, може би е получил сърдечен удар зад волана, съобщава „Дейли Телеграф“.

Следователите обявиха, че изключват вероятността за превишена скорост и смятат, че катастрофата, която стана при ясна видимост на сравнително спокоен път, може да е причинена от здравословен проблем или грешка на водача, пише британското издание, цитирано от БГНЕС.

Катастрофата, при която бяха сериозно ранени още 28 души, стана малко след като 52-мата ученици и учители от Белгия и Холандия потеглили обратно към домовете си след ваканция в алпийския ски курорт Вал Д`Аниве.

Смята се, че повечето ученици са били с предпазни колани, но следователите казаха, че силата на удара била толкова голяма, че те не са можели да предотвратят смъртта им.

Швейцарският прокурор, натоварен с разследването, заяви, че няма признаци катастрофата да е била причинена от прекалено висока скорост.

В автобуса имало двама шофьори. Те пристигнали в Швейцария предишния ден и си починали добре, преди да тръгнат на път. И двамата загинаха при катастрофата.

Прокурорът каза още, че възможността шофьорът да е починал зад волана е една от разследваните теории.

Той уточни, че се разпитват много свидетели, включително други автомобилисти, а на шофьора е била направена аутопсия.

#Швейцария #автобус #шофьор #катастрофа #Белгия #Холандия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници